Collega in beeld: Stefan Schulte, bewegingsagoog

Door Ingrid Bargeman

Na zijn CIOS-opleiding (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) werkte Stefan Schulte, onder andere bij ’t Roessingh in Enschede en bij ’s Heerenloo in Apeldoorn. Sinds twee jaar maakt hij als bewegingsagoog deel uit van het team Fysiotherapie van de Posten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Stefan Schulte, bewegingsagoog bij de Posten, aan het werk

Ook emoties in beweging

Stefan: “Toen ik destijds de vacature voor deze functie zag sprak die mij direct aan, vooral omdat het de bedoeling was een eigen bewegingsagogie-afdeling op te zetten. Tot die tijd hadden de fysiotherapeuten wel met stagiairs gewerkt, maar waren er geen eigen bewegingsagogen in dienst. Het thema Welzijn werd toen al steeds belangrijker en daarbinnen is bewegen – naast muziek, eten & drinken, en groen - één van de vier pijlers. Bewegen is sowieso een trend. Je kunt er mensen mee helpen en begeleiden tot een zo groot mogelijke persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid. Ik zie het als middel om het gedrag van mensen te kunnen beïnvloeden en veranderen. Ik zeg altijd “Als mensen bewegen komen ook de emoties in beweging”. Het mentale en sociale aspect van bewegingsagogie is minstens zo belangrijk als het puur lichamelijke.” 

Seniorenfitness

“Binnen de Posten begeleid ik onder meer groepjes met bewegen en coach ik de activiteitenbegeleiders en medewerkers woonplezier in hoe ze bewegen kunnen integreren in de dagprogramma’s. Ook begeleid ik bewoners individueel. Hierbij werken we als bewegingsagogen nauw samen met de fysiotherapeuten, we verwijzen over en weer. Dat geldt trouwens ook voor de andere behandeldisciplines, zoals de ergotherapeuten, muziektherapeuten en psychologen. Buiten de Posten hebben we vier groepen voor seniorenfitness, een gymclub in de Posten en een gymclub op de Veldhof. Door de coronamaatregelen liggen die nu helaas stil, maar dit zijn prachtige activiteiten voor ouderen in de wijk. Vaak stromen de deelnemers door na een behandeling door onze fysiotherapeuten, maar zij kunnen ook zichzelf aanmelden. En sommigen nemen ook een partner of vriendin mee.” 

Fysiotherapie heeft bijna alle specialismes in huis

“Net zoals de bewegingsagogen er zijn voor mensen van buiten de Posten, kunnen ook wijkbewoners terecht bij onze fysiotherapiepraktijk. Wij hebben heel veel kennis van ouderen, maar ook kinderen en volwassenen zijn van harte welkom. Daarvoor hebben we veel verschillende specialismes in huis, van manuele therapie, oedeemfysiotherapie, medical taping, dry needling, tot steunkousen aanmeten en fysiotherapie aan huis.” 

Goede stemming

“Het leukste van mijn werk is de variatie. En dat ik met mensen werk. Ouderen maken heel makkelijk contact. Iedereen is altijd in een hele goede stemming als ik kom> Ik merk dat mensen ernaar uitkijken. Dat maakt het werk heel dankbaar.”
Meer informatie over de bewegingsagogen en fysiotherapie van de Posten is te vinden op https://www.depostenfysiotherapie.nl. Het maken van een afspraak kan via telefoonnummer 053 - 477 10 85

Datum: 25 juni 2020


> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Zorgkaart Nederland
 


Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E