Manuele therapie

Specifieke onderzoek- en behandelmethoden

Bij het behandelen van o.a. rugklachten maken onze fysiotherapeuten natuurlijk gebruik van de methoden van de algemene fysiotherapie, maar ook de Manuele therapie Marsman en therapie volgens het Mulligan concept worden toegepast. Ook hebben wij een manueel therapeut in opleiding binnen ons team. 

Manuele therapie bevordert de gewrichtsbewegingen in ons lichaam. Het natuurlijke evenwicht tussen houding en bewegings-voorkeuren van het lichaam en de bouw/vorm daarvan kan verstoord raken. Het lichaam beweegt dan niet meer optimaal ten opzichte van de vorm van het lichaam en dit veroorzaakt klachten.

De Manuele Therapie Marsman is een specifieke onderzoeks- en behandelmethode gericht op het goed functioneren van de wervelkolom. De fysiotherapeut heeft aanvullend op de basisopleiding één of meerdere cursussen gevolgd waardoor er een zeer uitgebreide kennis van de wervelkolom en de behandelmethoden is. Manuele Therapie Marsman is er op gericht de ontstane disbalans door middel van mobilisering weer in balans te brengen.

Daarnaast werken we met het Mulligan concept. Hierbij worden pijnvrije mobilisaties gecombineerd met gelijktijdig door u uit te voeren actieve beweging. Voor een zo spoedig mogelijk optimaal resultaat worden er vaak oefeningen mee gegeven om thuis te doen.

Welke behandelmethode(n) worden gebruikt is afhankelijk van uw klachten.

Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E