Medical Taping

Taping techniek met vrijheid

Medical taping is een bepaalde manier van tapen die uw spieren ondersteunt in hun functie. De gedachte is namelijk dat spieren niet alleen nodig zijn voor het bewegen, maar ook invloed hebben op lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

Bij normaal tapen (sporttape bijvoorbeeld) wordt de bewegingsvrijheid van een gewricht verkleind met daarbij een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dit niet zo, dan wordt er gebruik gemaakt van een elastische tape. Het gewicht en de elasticiteit van deze tape is hetzelfde als uw huid, waardoor u het ingetapete gewricht en/of spier gewoon kunt blijven bewegen.

Wat doet medical taping?

Medical tape heeft ook een liftende werking op de opperhuid, hierdoor ontstaat er drukvermindering waardoor de tape invloed heeft op:
- De activering van bloed en lymfecirculatie.
- De pijnreceptoren. Deze krijgen meer 'ruimte' waardoor de pijn vermindert. 
- Een verbetering van spierfunctie.
- De ondersteuning van de gewrichtsfunctie.
- Segmentale verbanden in het lichaam.

Medical tape kan een paar dagen blijven zitten en er kan ook mee gedoucht worden. Het is huidvriendelijk, ventilerend en anti-allergisch.

Bent u benieuwd of medical taping een bijdrage kan leveren aan het herstelproces van uw klacht? Neem dan contact met de praktijk, via telefoonnummer 053-477 10 85.

  


Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E