Geslaagd voor masteropleiding Geriatrie Fysiotherapie

Begin juli slaagde onze collega Geke Altena voor haar masteropleiding Geriatrie fysiotherapie. Daarom stelden we Geke de vraag "Het behandelen van een 50-plusser is toch hetzelfde als die van een 70-plusser?" Geke helpt ons uit de droom en vertelt wat zij als Geriatrie fysiotherapeut voor u, of voor uw moeder, vader, opa of oma kan betekenen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Geke Altena, geslaagd voor masteropleiding Geriatrie fysiotherapie
"Dat denken mensen vaak, maar het is een misvatting. Het ouder worden gaat namelijk gepaard met veel lichamelijke veranderingen. Veel ouderen worden minder beweeglijk en kunnen belemmeringen of klachten ervaren in het dagelijkse leven. 
Wat ik de afgelopen jaren in mijn opleiding heb geleerd is rekening houden met alle factoren rondom de cliënt. Daarbij kijk je dus breder dan alleen naar de lichamelijke klachten. Ook heb ik geleerd om de invloed van medicijnen op bepaalde klachten mee te nemen in de behandeling. Oudere mensen hebben vaak meer dan twee aandoeningen tegelijk. Daar moet je tijdens de therapie rekening mee houden. Thema’s als dementie, de ziekte van Parkinson of artrose zijn onderwerpen waarin ik extra ben geschoold. Tijdens mijn masteropleiding heb ik nog beter geleerd hoe je hiermee om moet gaan."
 
"De therapie bestaat vooral uit oefentherapie, waarbij we naar specifieke doelen proberen te werken. Ook kan ik als Geriatrie Fysiotherapeut informeren en advies geven aan mantelzorgers of gezinsleden. Bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, hulpmiddelen en dagelijkse handelingen. En als het nodig is kunnen we - uiteraard in overleg - andere disciplines/hulpverleners inschakelen."

Wilt u meer informatie of een afspraak maken met Geke of één van de andere Geriatrie fysiotherapeuten (in opleiding)? 
Bel dan naar onze praktijk: telefoon 053 - 4 771 085

> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Zorgkaart Nederland
 


Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E