Heeft u last van etalagebenen?

Heeft u vaak krampende pijn in uw benen als u een eindje gelopen hebt? En kunt u weer verder nadat u even hebt gerust? Dan is er mogelijk sprake van een verminderde bloedtoevoer naar de benen. Omdat mensen vaak even voor een winkelruit staan tot de pijn minder is, worden deze pijnklachten vaak ‘etalagebenen’ genoemd, in vaktermen 'claudicatio intermittens'.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Gesuperviseerde looptraining op loopband bij etalagebenen
Foto via Pixabay

Specialistische looptraining bij etalagebenen

De verminderde toevoer van bloed naar uw benen ontstaat door vernauwingen of verstoppingen in de slagaders. Naast het werken aan de risicofactoren voor een vaataandoening wordt bij etalagebenen vaak looptraining geadviseerd als eerste stap in de behandeling. Onze collega Robert-Jan Cordova heeft zich hierin als fysiotherapeut gespecialiseerd. Hij heeft dus specifieke kennis over deze aandoening en kan deze gespecialiseerde zorg bieden. Onder zijn begeleiding verbetert u de doorbloeding, kracht, coördinatie en het uithoudingsvermogen van uw spieren. Daarnaast kan Robert-Jan u in samenwerking met andere disciplines begeleiden in het fysiek functioneren, aanpassen van uw leefstijl en het omgaan met de aandoening. Bij 80 procent van de patiënten helpt de looptraining zo goed dat de klachten verminderen en een dotterbehandeling of operatie niet nodig is.

Herkent u deze klacht, bij uzelf of bij uw naaste, maak dan een afspraak met Robert-Jan via onze fysiotherapiepraktijk, via telefoonnummer 053 - 4 771 085

19 november 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Zorgkaart Nederland
 


Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E